Превземи Десктоп позадини

Formi – Мали магнети за ГОЛЕМИ креации!

Formi е свет на мали моќни магнетни топчиња. Тие се толку силни што секое од нив мoже да подигне предмет 1000 пати потежок од него. Соединети заедно, ја предизвикуваат Вашата фантазија и креативност дозволувајќи ви да направите сè што ќе ви падне на ум, почнувајќи од прости дводимензионални облици и напреднувајќи кон комплексни тродимензионални форми.

Карактеристики

Користете ги Formi кога сакате да го размрдате мозокот, кога сте напнати или кога сакате да ја убиете досадата. Formi е едукативна, рекреативна, но пред сè забавна играчка која од една страна го поттикнува логичкото размислување и интуитивната перцепција кон геометријата и математиката, а од друга страна ја буди имагинацијата и креативноста.

Formi ќе ви помогнат продуктивно да се справите со стресот. Мозокот ви е активен, рацете зафатени, а стресот го канализирате на позитивен начин. Конструираните форми порано или подоцна ќе треба да ги уништите и да направите нови при што самот чин на рушење буди чувство на задоволство.
● Brain massager
   ○ го масира мозокот
● Stress reliever
   ○ ослободува од стрес
● Patience intensifier
   ○ го зајакнува трпението
● IQ elevator
   ○ ја зголемува интелигенцијата
● Creativity expander
   ○ ја експандира креативноста
● Boredom killer
   ○ ја убива досадата

Како работи?

Како и секој магнет, магнетите Formi имаат два магнетни пола. Секоја сфера е со големина од 5mm и внатрешното јадро е направено од неодиум, најсилниот магнетен материјал пронајден досега. Според взаемното привлекување (и одбивање) меѓу сферите, Formi може да се состават во било која замислена форма следејќи ги едноставните правила на магнетизмот. Со други зборови, кога нешто не работи, пробајте пак од обратната страна. Напреднувајќи кон покомплексни дизајни, магнетизмот ќе почнете да го чувствувате како природно сетило.

Упатство

Секое пакување содржи упатство кое ќе ве воведе во светот на Formi.

Торбичка

Секое пакување содржи специјална торбичка каде се чуваат магнетите кога не се во употреба. Чувајте ги внатре на сигурно!

Картичка

Секое пакување содржи картичка која служи за раздвојување и мерење на магнетните топчиња. Тоа е неопходна алатка за прогресивна игра!

Formi Original

Стандардната верзија на Formi содржи 216 двојно пониклувани неодиумски магнетни сфери.


Бесплатна достава низ цела Македонија!
* за сите купени производи до 10 часот, доставата низ РМ е следниот ден наутро (освен Недела и празници), или истиот ден (макс. +80 ден). Само во град Скопје, за сите купени производи до 10 часот, доставата е истиот ден! (EMS Пошта низ РМ)
** Доколку сакате да ја платите нарачката во готово, пишете ни директно преку контакт формата или преку порака на социјалните мрежи. (+40 ден.)

Цена

Како да направам коцка?

Како да направам сфера?

Каде да купам


Tobacco Shop Expanda
Skopje City Mall
Скопје

Public Room
50-та Дивизија 22
Скопје

Контакт

Доколку имате прашања и коментари во врска со нашиот бренд или производи, ве молиме пишете ни порака.